iPhone 7 geluidsprobleem

U heeft problemen met uw iPhone 7 Plus Audio IC ( iPhone 7 geen geluid) en zoekt een partner voor uw reparatie?

Bij Laboplus Antwerpen bent u aan het juiste adres.

Met meer dan 20 jaar ervaring en een team van experts zorgen wij voor alle schade aan uw iPhone 7 Plus. Van kleine gebreken aan uw batterij, knoppen of het scherm tot ingewikkelde moederbord reparaties.
Ons onderscheiden doen we door onze professionele aanpak. Zowel op vlak van service als kwaliteit zijn wij er van overtuigd de geschikte partner te zijn.
Onze klanten bevestigen dat ook met een hoge review score.

Binnen LaboPLUS werken we steeds met originele kwaliteit en zorgen we voor een snelle iPhone 7 reparatie.

Dus plan je afspraak, kom langs naar LabopPLUS, Santvoortbeeklaan 25, Deurne (Antwerpen). We helpen u graag met een glimlach verder.

iphone 7 audio ic kapot

Signalen van een kapotte iPhone 7 audio IC (ook iPhone 7 plus)

Deze onderstaande signalen duiden op een kapotte audio IC bij je iPhone 7 of iPhone 7 plus. Je ziet dan ook vaak dat bij een defecte Audio IC meerdere functies niet meer werken. Bij een defecte Audio IC ontstaan er vaak meerdere problemen:

 

  1. Je gesprekspartner kun je niet verstaan tijdens het bellen
  2. De Siri functie werkt niet meer
  3. Je iPhone neemt geen geluid op tijdens het opnemen van video’s
  4. Het duurt lang voordat de telefoon opstart, het Apple logo blijft lang in beeld
  5. Als je gaat bellen zijn enkele opties niet te gebruiken
  6. Handsfree bellen werkt niet
  7. Ontbreken van geluid / audio tijdens het bellen via FaceTime
  8. De dictafoon app geeft aan dat er “geen audio-apparaten gevonden” zijn

iPhone 7 Plus geen geluid met bellen – Audio IC problemen

Bijna elke iPhone heeft wel een designfoutje (wat Apple nooit zal toegeven). Bij de iPhone 7 / iPhone 7 plus is dit audio IC die vaak kapot gaat. De Audio IC is een chip op het moederbord die verantwoordelijk is voor alle audio / geluid.

Oorzaak van een defecte Audio IC:

Bij het ouder worden van een iPhone 7 / iPhone 7 plus ontstaan er vaker Audio IC problemen. Dit komt omdat je iPhone dagelijks wordt gebruikt. Het telkens in en uit je broekzak doen van het toestel kan invloed hebben. Het warm worden en afkoelen heeft allemaal invloed op het langzaam buigen van een iPhone. Door een lichte buiging van het toestel kan de IC (chip) op het moederbord langzaam loslaten. Laat dit nou op de plek gebeuren waar de Audio IC is geplaatst.

Oplossing voor een defecte Audio IC:

Gelukkig is een defecte Audio IC goed te repareren door een iPhone moederbord reparatie. Helaas is dit voor een beginnende reparateur niet mogelijk vanwege de benodigde apparatuur en de vereiste ervaring. Wel kan je de reparatie voor €120 laten uitvoeren door onze specialisten. Zij kunnen door microsolderen de Audio IC chip op je iPhone 7 / iPhone 7 plus herstellen. Zo zal de chip weer uitstekend functioneren!